Hoe ik per ongeluk piraat werd
Boek

Hoe ik per ongeluk piraat werd ([2022])/ Tim Collins, met illustraties van Sarah Horne ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Thomas reist samen met zijn ouders op een schip. Als ze worden overvallen door zeerovers, verstopt Thomas zich in het ruim. Stiekem heeft hij altijd al piraat willen zijn! Maar is het leven van een piraat wel zo leuk? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Hoe ik per ongeluk piraat werd' is een avontuurlijk verhaal over de jonge Thomas, die met zijn ouders op een 18e-eeuws schip meevaart en zich te pletter verveelt. Hij mag een paar leuke dingen doen, maar verder is het saai aan boord, en hij droomt er dan ook van een piraat te zijn. Als ze een echt piratenschip tegenkomen, blijkt dat leven toch niet zo mooi als hij dacht. Met cartooneske zwart-wit illustraties en informatie over de echte geschiedenis van piraten. 'Hoe ik per ongeluk piraat werd' is spannend en meeslepend geschreven. Tim Collins (Manchester, 1975) is schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021682792 | 217 pagina's

Titel Hoe ik per ongeluk piraat werd
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Sarah Horne ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 217 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The long-lost secret diary of the world's worst pirate. - Brighton : Scribo, (c)2017
ISBN 9789021682792
PPN 435346865
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Zeerovers ; Dagboeken
Taal Nederlands