De pizzabende
Boek

De pizzabende (2022)/ Annet Jacobs, illustraties Silvie Buenen

Riff (13 jaar) moet vaak thuisblijven om voor zijn zusje Silver te zorgen. Dan ontmoet hij Filoe. Zij heeft ontdekt dat hun oudere broers wel erg vaak pizza's bezorgen op een bepaald adres... Wat gebeurt er in dat huis? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende jeugdroman van Annet Jacobs over een mysterieuze pizzabende en een bijzondere broer-zus relatie. Riff (13 jaar) moet vaak thuisblijven om voor zijn zusje Silver te zorgen, die zowel een lichamelijke als geestelijke handicap heeft. Daarom neemt hij nooit vrienden mee naar huis. Maar dan ontmoet hij Filoe. Samen besluiten ze hun oudere broers te bespioneren, die allebei pizzabezorger zijn en verdacht vaak pizza's naar hetzelfde adres brengen. Wat gebeurt daar? Filoe vermomt zich als pizzabezorger. Ze verdwijnt in hethuis en komt niet meer naar buiten... Kunnen Riff en Silver haar redden? 'Met zwart-wit illustraties van Silvie Buenen. Annet Jacobs is een bekende Nederlandse jeugdauteur. 'De Pizzabende' is in een vlotte, toegankelijke en hedendaagse stijl geschreven en is een spannend verhaal mét inhoud voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025883089 | 73 pagina's

Titel De pizzabende
Auteur Annet Jacobs
Secundaire auteur Silvie Buenen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 73 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Verschijnt in samenwerking met Stichting Informele Mantelzorg. - Uitgave in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 t/m 7 juni 2022
ISBN 9789025883089
PPN 435378260
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Mantelzorg ; Pizza's ; Drugshandel
Taal Nederlands