Het dikke boek van alle bijzondere dino's
Boek

Het dikke boek van alle bijzondere dino's ([2022])/ geschreven door professor Anusuya Chinsamy-Turan, geïllustreerd door Angela Rizza en Daniel Long ; vertaald [uit het Engels] door Niels van Eekelen en Aleid van Eekelen-Benders

Miljoenen jaren geleden leefden er allerlei bijzondere dieren, dino's, planten, vissen en insecten. Verhalen en leuke weetjes over uitgestorven soorten. Met van elk soort een grote kleurenfoto van de botten of fossielen, en een kleine illustratie. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek vol weetjes en verhalen over uitgestorven dieren, dino's, planten, vissen en insecten die miljoenen jaren geleden leefden. Het boek begint met de alleroudste levensvormen, en gaat zo verder in de tijd. De meeste pagina's beschrijven één plant of dier. Met een grote kleurenfoto (van de botten of fossielen) en een kleine illustratie wordt duidelijk hoe de wezens eruit moeten hebben gezien. In grote letters wordt toegankelijk beschreven hoe het wezen eruit zag, hoe het bewoog, wat het at. In een kleinere tekst staat in welk tijdperk en in welk gebied van de wereld het wezen geleefd moet hebben. Enkele pagina's vertellen een algemener verhaal over de tijdperken en hoe de aarde eruitzag. Achterin staan een woordenlijst en een 'groepsportret' met alle wezens. Een prachtig uitgevoerd boek: goud op de kaft, goud op snee en met groen leeslint. Vierde in een serie van 'dikke boeken van bijzondere...' Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401481533 | 224 pagina's

Titel Het dikke boek van alle bijzondere dino's
Auteur Anusuya Chinsamy-Turan
Secundaire auteur Angela Rizza ; Niels van Eekelen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 224 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs and other prehistoric life. - Penguin Random House
ISBN 9789401481533
PPN 436042789
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen ; Prehistorische dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen