Nikki weet raad
Boek

Nikki weet raad avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus (2022)/ Rachel Renée Russell, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman ; omslagafbeelding en illustraties: Rachel Renée Russell

Als Nikki's aartsvijand MacKenzie bij de schoolkrant gaat, besluit Nikki (14) zich ook aan te melden. Haar rubriek Wijsneus wordt een grote hit. Maar dat neemt MacKenzie niet. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een maand uit het leven van de 14-jarige middelbare scholiere en 'drama-queen' Nikki (ik-persoon) die zich aanmeldt bij de schoolkrant. Zo kan ze ze aartsvijand MacKenzie in de gaten houden, voorkomen dat ze niet van school af wordt gestuurd en meer tijd met haar vriendje Brandon doorbrengen. Deel vijf van de serie 'Dagboek van een muts' waarin Nikki hoge ogen gooit met haar rubriek 'Wijsneus', waarin ze advies geeft over elk mogelijk probleem. Het verhaal speelt zich af in Amerika, wat soms merkbaar is aan de wat gekunstelde vertaling. Voor de rest vlot taalgebruik vol smartphone-taal (OMG, BFF, smileys) geschreven in de vorm van een dagboek waarin de woorden die nadruk moeten krijgen met hoofdletters geschreven zijn. Op bijna elke bladzijde zwart-witillustraties (meiden met poppenogen, golvend haar en super slank) alsof ze onderdeel zijn van het dagboek en dus door Nikki getekend. Dikke pil die echter, ook gezien het succes van de vorige delen, verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026160745 | 327 pagina's

Titel Nikki weet raad : avonturen van een niet-zo-snuggere wijsneus
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022
Overige gegevens 327 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2014 - Vertaling van: Tales from a not-so-smart miss know-it-all. - New York : Aladdin, (c)2012. - (Dork diaries)
ISBN 9789026160745
PPN 435289578
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken ; Schoolkranten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 5
Uitgeleend
Rachel Renée Russell