De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Boek

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo (2022)/ Taylor Jenkins Reid, vertaald uit het Engels door Lette Vos

De Amerikaanse filmdiva Evelyn Hugo heeft na jaren mediastilte besloten haar levensverhaal toe te vertrouwen aan de onbekende journalist Monique Grant.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Monique Grant heeft haar interessante baan bij het culturele platform Discourse ingeruild voor die van beginnend journalist bij het prestigieuze Vivant. Het leek een goede beslissing, ware het niet dat ze sinds haar aanstelling alleen maar over onbeduidende dingen schrijft. Ze begint het gebrek aan maatschappelijke betrokkenheid van haar vorige baan te missen. Totdat ze bij haar baas geroepen wordt. Diva Evelyn Hugo, grand old lady van het witte doek, wil haar als journalist voor een interview. Ze heeft in geen jaren een interview gegeven, maar gaat nu een aantal van haar beroemde jurken laten veilen voor een goed doel en wil daarbij een interview in Vivant. Het leven van Evelyn is alleen al door haar zeven echtgenoten een verhaal op zich en Monique wil de reportage van haar leven schrijven. Maar Evelyn heeft heel andere plannen. Een boeiend en aangrijpend verhaal, vlot geschreven en afgewisseld met 'krantenkoppen' die het verhaal verlevendigen. De sterk uitgewerkte personages spelen binnen een tijdsbestek vanaf de jaren '50 tot aan het heden. De Amerikaanse auteur publiceerde al diverse romans. Geschikt voor een groot publiek. Krachtig geschreven roman die vlot leest en veel indruk maakt.

Specificaties

Nederlands | 9789026356605 | 452 pagina's

Titel De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Auteur Taylor Jenkins Reid
Secundaire auteur Lette Vos
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2022
Overige gegevens 452 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: The seven husbands of Evelyn Hugo. - Atria Books, (c)2017
ISBN 9789026356605
PPN 435362003
Taal Nederlands