Billy in het park van de graaf Van De Kadt z'n Ellebogen
Boek

Billy in het park van de graaf Van De Kadt z'n Ellebogen ([2021])/ voorleesboek geschreven door ene voorname dame, naar de moderne tijd bewerkt door Anne Mieke Backer ; met tekeningen van Diana van der Jagt ; plattegrond van de buitenplaats: Anne Mieke Backer

In de tuin van een oud landgoed staan stenen beelden die 's nachts tot leven komen. Het blote jongetje Billy ontdekt dat hij een tweelingbroertje heeft. Samen met het paard Pegasus en freule Zwaantje gaat hij naar hem op zoek. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In het park van de graaf Van de Kadt z'n Ellebogen staat een stenen beeld van een bloot jongetje. Als op een dag de grafelijke familie ineens verdwenen is besluit hij in beweging te komen. Hij ontdekt de grote tuin en komt andere beelden tegen die ook best kunnen bewegen als ze dat willen. Er passeren zo heel wat namen uit de klassieke oudheid: Hercules, Diana, Ceres. Als het jongetje hoort dat hij ooit een broertje had dat gestolen is gaat hij naar hem op zoek, samen met het teruggekeerde dochtertje van de graaf. De korte hoofstukken maken dit een geschikt voorleesboek. De stijl is levendig en geestig, met een mooi rijk taalgebruik. Veel paginagrote collageachtige illustraties. Als schrijver van dit 'gevonden manuscript' wordt 'ene voorname dame' genoemd maar deze constructie speelt verder geen rol. De werkelijke auteur is landschapsarchitect en heeft op dit gebied eerder boeken gepubliceerd. Een wijze les die men uit dit boek leert is dat je om te werkelijk te groeien in beweging moet komen. Er is een bijrol weggelegd voor Copijn, een bekende naam uit de landschapsarchitectuur. Voorin een verklarende woordenlijst, op de schutbladen de plattegrond van het landgoed. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789069060545 | 120 pagina's

Titel Billy in het park van de graaf Van De Kadt z'n Ellebogen
Auteur Anne Mieke Backer
Secundaire auteur Diana van der Jagt
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : De Hef publishers, [2021] - Amsterdam : Rubinstein
Overige gegevens 120 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789069060545
PPN 433969601
Thematrefwoord Zoektochten ; Standbeelden ; Voorleesboeken
Taal Nederlands