De inbraak [Meeluisterboek]
Boek

De inbraak [Meeluisterboek] (2022)/ Bjarne Blomkvist, met tekeningen van Lisa Brenner ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Er is ingebroken in de dierenwinkel. Oom Tijl roept de hulp in van Semra, Ben en Carlo. Is er iets gestolen? Waarom lopen alle cavia's los, en wat zocht de dief? De drie speurders gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar. Met meeluistercode.

Aanwezigheid

Recensie

Semra (9), Carlo (10) en Ben (6) zijn samen 'De drie speurders'. Oom Tijl roept hun hulp in, want er is ingebroken in de dierenwinkel waar hij werkt. Er is alleen iets raars aan de hand: er is niets gestolen, maar alle cavia's lopen los rond in de winkel. Gelukkig zijn er beelden van de dief. De drie speurders gaan er direct mee aan de slag. Dit is het begin van weer een spannend avontuur. Het verhaal is eenvoudig, maar met een goede spanningsopbouw opgezet. De tekst is verdeeld over zes korte hoofdstukken en gedrukt in een vrij groot, schreefloos lettertype. Dit maakt de tekst makkelijk leesbaar en overzichtelijk. Het taalgebruik is gevarieerd en rijk. Voorin het boek worden de hoofdpersonen voorgesteld met een korte tekst en een klein portret. Daarnaast worden de lezers interactief betrokken door zoekopdrachten, die in de illustraties te vinden zijn. De tekst is volop omlijst door kleurrijke illustraties, die het geheel samen met de omslagillustratie tot een geheel maken. Derde deel in de serie, na 'De museumdief' en 'Het geheime testament'*, maar prima zelfstandig te lezen. Leuk om eens een goed opgebouwd spannend verhaal op dit niveau te hebben. Met code** waarmee het verhaal beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524421 | 44 pagina's

Titel De inbraak [Meeluisterboek]
Auteur Bjarne Blomkvist
Secundaire auteur Lisa Brenner ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Ein rätselhafter Einbruch. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2017. - (Ein Fall für 3)
ISBN 9789463524421
PPN 435171704
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Inbraken ; Dierenwinkels
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie speurders
Boek

De drie speurders (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Bjarne Blomkvist