De moomins en de onzichtbare gast
Boek

De moomins en de onzichtbare gast (2021)/ Cecilia Davidson, Filippa Widlund

De Moomins krijgen bezoek van Ninni, die onzichtbaar is. Kan Moominmama haar weer zichtbaar maken? Met tekeningen in kleur en zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In de fijnzinnige, fantasierijke, avontuurlijke vertelling maken we kennis met enkele bewoners van de Moominvallei, waaronder papa, mama, Trol, Mie, Toe-Tikkie, Snorkmeisje en de heerlijke figuur van Ninni, die op een klein belletje om haar hals na onzichtbaar is. De Moomins zijn druk in de weer met huishouden en etensvoorraden verzamelen als zij kennismaken met Ninni. Moominmama vindt een oud recept waarmee Ninni wellicht zichtbaar gemaakt kan worden... Het is heerlijk om te lezen en te zien hoe de voetjes van Ninni door het gras lopen, hoe het belletje in de lucht zweeft, hoe zij met onzichtbare handen champignons in de pan kan gooien en appels kan rapen. Hoe meer er van Ninni zichtbaar wordt, des te meer wordt het de vraag of Mooninpapa haar wel zo aardig vindt! Het verhaal is briljant qua plot en climax en wordt verteld in heerlijk nuchter Nederlands - de illustraties (zwart-wit, kleur) passen helemaal bij de levendige verhaallijn. Voorin worden de personages voorgesteld. De Moomins werden eerder 'Moemins' genoemd. Bewerking van een verhaal uit 1962. In dezelfde opzet verscheen 'Verhalen uit de Moominvallei'*. Een verhaal om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021420240

Titel De moomins en de onzichtbare gast
Auteur Cecilia Davidsson
Secundaire auteur Filippa Widlund ; Tove Jansson ; Bianca Cornelissen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2021
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 27 cm
Annotatie Naar het klassieke verhaal van Tove Jansson. - Tekst: Cecilia Davidsson, illustraties: Filippa Widlund. - Vertaling uit het Zweeds: Bianca Cornelisssen - Gebaseerd op het korte verhaal: Berättelson om det osynliga narnet. - Oorspronkelijk verschenen in: Det osynliga barnet och andra berättelser. - Stockholm : Bonnier Carlsen Bokförlag, 2019
ISBN 9789021420240
PPN 433357010
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Voorleesboeken
Taal Nederlands