De omgekeerde rivier. 1, Tomek
Boek

De omgekeerde rivier. 1, Tomek (november 2021)/ Djet, teksten van 'Meer dan een sprookje': Éléonore de Gé ; vertaling [uit het Frans] & lettering: Mariella Manfré

Tomek gaat op zoek naar de rivier de Qjar, waarvan het water zijn opa kan redden. En misschien dat hij dan de mooie Hannah weer zal zien. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De jongen Tomek gaat op zoek naar een wonderlijke rivier: de Qjar. Het water stroomt opwaarts en één slok is genoeg om de dood tegen te houden. Zijn grootvader is al oud en hij wil hem niet kwijt. Maar nog belangrijker is het zigeunermeisje dat in zijn winkel om het water van de rivier vroeg. Wat zou Tomek haar graag willen terugzien. Stripversie van de gelijknamige roman van Jean-Claude Mourlevat, een sprookjesachtig en dromerig jeugdverhaal over een wonderlijke reis. Ballontstrip met kaders in prachtige aardetinten uitgevoerd, waardoor je als lezer mee de natuur in wordt genomen. Van een bos waar iedereen vergeten wordt, reuzenberen, tot een betoverd eiland met een heks op een regenboog. Het verhaal over Tomek die Hannah achterna reist, werd in 2021 bekroond met de Astrid Lindgren Memorial Award. Met achterin een stukje over de auteur, de waterkringloop en een korte quiz. Netjes verzorgde vertaling vanuit het Frans. De strip doet het oorspronkelijke verhaal eer aan. Om bij weg te dromen, vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463943529 | 66 pagina's

Titel De omgekeerde rivier. 1, Tomek
Auteur Djet
Secundaire auteur ... L'Hermenier ; Parada ; Jean-Claude Mourlevat ; Éléonore de Gé ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Diedeldus, november 2021
Overige gegevens 66 pagina's, 4 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar de roman van Jean-Claude Mourlevat - Vertaling van: Le rivière à l'envers. - Editions Jungle, (c)2018
ISBN 9789463943529
PPN 435130013
Genre stripverhaal - sprookjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De omgekeerde rivier
Boek

De omgekeerde rivier (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Djet