Cosette
Boek

Cosette (november 2021)/ L'Hermenier, Looky, Parada, vertaling [uit het Frans]: Frank Vanzeer

De veroordeelde misdadigert Jean Valjean ontfermt zich over het weesmeisje Cosette, maar wordt achterna gezeten door een fanatieke agent. Stripversie van het beroemde boek 'Les Misérables'. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In het Frankrijk van begin negentiende eeuw wordt het meisje Cosette als een Assepoester behandeld door het op geld beluste echtpaar dat haar in het gezin heeft opgenomen. De veroordeelde misdadiger Jean Valjean heeft de moeder van het kind op haar sterfbed beloofd voor het meisje te zorgen en lost die belofte in door haar mee te nemen. Helaas wordt hij door een fanatieke agent achternagezeten waardoor hij gedwongen is zich in een klooster te verstoppen. Deze verstripping van het bekende boek 'Les misérables' van Victor Hugo biedt het melodramatische beeld van het Frankrijk van twee eeuwen geleden. De wat sprookjesachtige setting doet de hedendaagse lezer wellicht wat zoet aan. Achter in het boek zijn wat eenvoudige vragen opgenomen die het geheel een wat educatief karakter meegeven. Vervolg op 'Fantine' (2020)*. Vanaf ca 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463943505 | 65 pagina's

Titel Cosette
Auteur Looky"
Secundaire auteur ... L'Hermenier ; Parada ; Victor Hugo ; Frank Vanzeer
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Diedeldus, november 2021
Overige gegevens 65 pagina's, 6 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar de roman Les misérables van Victor Hugo - Vertaling van: Cosette. - Editions Jungle, (c)2019. - (Les misérables ; 2)
ISBN 9789463943505
PPN 435129864
Genre stripverhaal - sociale roman
Thematrefwoord Frankrijk; 19e eeuw ; Armoede
Taal Nederlands