Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Plons!
Boek

Plons! (2021)/ Martin Waddell, Jill Barton, vertaling [uit het Engels]: L.M. Niskos

Op een zomerse dag neemt Floortje, het varken van boer Van der Pluim, zomaar een duik in de vijver. De ganzen vinden het schandalig. Prentenboek met humoristische illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een zomerse dag heeft Floortje, het varken van boer Van der Pluim, het zo warm dat ze niet weet waar ze het zoeken moet. Jaloers kijkt ze naar de eenden en de ganzen, en ten slotte besluit ze een duik in de vijver te nemen. Ze heeft het vreselijk naar haar zin in het water, ook al zwemmen varkens eigenlijk niet. De ganzen spreken er schande van en vertellen het verder aan de andere dieren op de boerderij. Die gaan in optocht naar de vijver om te kijken, terwijl net de boer ook een duik neemt. Het ziet er zo aanstekelijk uit, dat alle dieren volgen. Een grappig, goed voor te lezen prentenboek met mooie, niet al te gedetailleerde waterverftekeningen in zachte kleuren. Soms staan er drie tot zes kleinere illustratie op een pagina als in een stripverhaal, waarin opeenvolgende momenten in een scène worden getoond; de scènes waarin een of meerder personages vol overgave in de vijver duiken zijn uitgespreid over dubbele pagina's. Een leuk, humoristisch en tijdloos verhaal in oblong formaat met een overzichtelijke lay-out, oorspronkelijk verschenen in 1992. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060698433

Titel Plons!
Auteur Martin Waddell
Secundaire auteur Jill Barton ; L.M. Niskos
Type materiaal Boek
Editie Twintigste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 27 cm
Annotatie Tekst: Martin Waddell, illustraties: Jill Barton - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)1992 - Vertaling van: The pig in the pond. - London : Walker Books Ltd, 1992
ISBN 9789060698433
PPN 434460427
Thematrefwoord Boerderijen
Taal Nederlands