Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het koekemannetje en andere recepten
Boek

Het koekemannetje en andere recepten (2021)/ geschreven door Nienke Denekamp, met tekeningen van Tibor Gergely, Garth Williams, Richard Scarry, Mary Blair, Gustaf Tenggren, J.P. Miller, Gertrude Elliot, Hilda Miloche, Wilma Kane en Leonard Weisgard ; eindredactie: Pam van der Veen

Wil je, net als in de Gouden Boekjes, met lekker eten en drinken vieren dat de verhalen goed afgelopen zijn? Lees dan hoe je 16 eenvoudige recepten maakt. De verhaaltjes staan er in het kort bij. Met kleurenillustraties uit alle boekjes. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw bracht uitgeverij De Bezige Bij de Gouden Boekjes vanuit Amerika naar Nederland. Bekende Nederlandse schrijvers zoals Annie M.G Schmidt en Han Hoekstra vertaalden ze voor de Nederlandse markt. Inmiddels verschenen er in het Nederlands ruim 100 Gouden Boekjes in het Nederlands verschenen. De Gouden Boekjes worden gekenmerkt door de grote of kleine avonturen die erin worden beleefd en de goede afloop wordt gevierd met lekker eten en drinken, zoals ijsjes, taart en pannenkoeken. Er is echter een boekje dat niet zo goed afloopt, dat is 'Het Koekenmannetje' waaraan de titel is ontleend. In dit 'luxe gouden kookboekje' zijn 16 recepten verzameld uit allemaal verschillende klassieke Gouden Boekjes waaronder 'De vijf Brandweermannetjes', 'Meneer Mooi Weer' en 'Hansworst'. Ook de illustraties zijn afkomstig uit de verschillende Gouden boekjes. De verhaaltjes worden in het kort verteld, waarna uitleg van 16 makkelijke recepten volgen die met hulp van een volwassene snel zijn te maken. De ingrediënten staan duidelijk vermeld. Het is een mooie manier om de kinderen van nu kennis te laten maken met de avonturen en helden van de tijdloze Gouden Boekjes. Voorlezen en samen koken met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047629153 | 35 pagina's

Titel Het koekemannetje en andere recepten
Auteur Nienke Denekamp
Secundaire auteur Tibor Gergely ; Pam van der Veen
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met illustraties afkomstig uit 15 verschillende Gouden boekjes - 1e druk: 2009
ISBN 9789047629153
PPN 43339126X
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend