Coming 2 America
DVD

Coming 2 America ([2022])/ directed by Craig Brewer

Prins Akeem van Zamunda moet een mannelijke erfgenaam vinden die hem kan opvolgen, want hij heeft alleen dochters, en is blij verrast als hij hoort dat hij in Amerika een onwettige zoon heeft.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse komedie (2021) van Craig Brewer (Footloose). Vervolg op Coming to America van John Landis (1988). Met Eddie Murphy (Coming to America, Beverly Hills cop), Arsenio Hall (Coming to America), Shari Headley (Coming to America) en Jermaine Fowler. Prins Akeem van Zamunda moet een mannelijke erfgenaam vinden die hem kan opvolgen, want hij heeft alleen dochters. Als hij hoort dat hij in Amerika een onwettige zoon heeft, reist hij met Semmi daarheen om uit te zoeken of de jongen wel écht zijn zoon is. Score IMDb: 5.3. Joost Broeren-Huitenga (Filmkrant 10-3-'21): 'Coming 2 America is een behaagzieke film - tot ver over de helft van het verhaal wordt bijvoorbeeld gestrooid met fragmenten uit de eerste film, en er zijn eindeloos veel grappen over de grappen van weleer.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 10-3-'21): 'Het brave Coming 2 America kiest steevast de weg van de minste weerstand: de momenten uit het origineel die de meeste herkenning oproepen worden zorgvuldig herkauwd. Een visie van de makers over het verschil tussen toen en nu ontbreekt' (2 sterren). Tom van der Krieke (Filmtotaal 4-3-'21): 'Amerika speelt een veel kleinere rol, want nu staat het fictieve rijk van Zamunda centraal (...) matig, maar door een aantal personages toch hilarisch af en toe' (2,5 sterren).

Specificaties

Engels | 8719372014967

Titel Coming 2 America
Uniforme titel Coming to America Coming to America 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Craig Brewer ; Eddie Murphy ; Arsenio Hall
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Jermaine Fowler. - Engels gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : New Republic Pictures, 2021 - Alternatieve titel: Coming to America 2
ISBN 8719372014967
PPN 435285173
Genre humoristische roman
Taal Engels