Eiffel
DVD

Eiffel ([2022])/ un film de Martin Bourboulon

Tijdens de bouw van de Eiffeltoren komt ingenieur Gustave Eiffel weer in contact met zijn vroegere geliefde, nu een getrouwde vrouw.

Aanwezigheid

Recensie

Kostuumdrama van Martin Bourboulon (Papa ou Maman) met Romain Duris (Nos batailles; Une nouvelle amie), Emma Mackey (Sex education) en Pierre Deladonchamps. In 1887 wint het bedrijf van Gustave Eiffel de opdracht tot het bouwen van een prestigeobject voor de Wereldtentoonstelling van 1889. Een jeugdvriend van Eiffel is nu journalist en helpt hem met de publiciteit. Zo komt Eiffel weer in contact met diens vrouw, Adrienne Bourges, die vroeger zijn geliefde was. Hun weerzien inspireert Eiffel hard te werken aan zijn project, dat te maken krijgt met weerstand en tegenslagen. De recensenten geven 1-3 sterren. Coen van Zwol (NRC 26-10-'21) concludeert: 'Een gemiste kans, deze uit de lucht gegrepen keukenmeidenroman. Over 'staaltovenaar' Eiffel valt veel boeiends te melden, Eiffel beperkt zich tot Gallische filmclichés in een banaal, stoffig en infantiel melodrama.' Ronald Rovers (Trouw 28-10-'21): '(...) Laat het maar aan de Fransen over om een historische film over de creatie van een van 's werelds beroemdste monumenten - de Eiffeltoren - over de liefde te laten gaan. (...) Eiffel is niet zomaar een degelijke historische film. Er is goed nagedacht over hoe je dit romantische verhaal via de camera op een interessante manier kunt vertellen. (...)' Genomineerd voor drie Césars.

Specificaties

Frans | 8713045251093

Titel Eiffel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Martin Bourboulon ; Romain Duris ; Emma Mackey ; Pierre Deladonchamps
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2021
ISBN 8713045251093
PPN 435540912
Genre historische roman - biografie - romantische verhalen
Thematrefwoord Eiffel, Alexandre Gustave ; Eiffeltoren
Taal Frans