Bittersweet Sixteen
DVD

Bittersweet Sixteen ([2022])/ regie Jan Verheyen, Lien Willaert

Lotte (15) wordt gepest op school en haar ouders gaan scheiden. Komt het allemaal nog goed met de vriendschappen, de liefde en haar verjaardagsfeest? Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Anna Verheyen schreef het scenario van het tienerdrama 'Bittersweet sixteen' op basis van haar eigen ervaringen en regisseerde de film samen met haar ouders, Lien Willaert (Red Sandra) en Jan Verheyen (FC De Kampioenen). De 15-jarige Lotte (Yana Steenhout) heeft een moeilijke tijd. Op school wordt ze gepest door Astrid en haar kliek die ook haar vriendin Fleur hebben ingepalmd. Haar ouders gaan scheiden, en haar moeder krijgt een relatie met de moeder van Astrid die leerkracht Frans is en coach. Intussen zoeken Lotte en haar klasgenoten naar liefde en hun seksuele identiteit, naast de gewone schoolperikelen. Alle verhaallijnen komen bij elkaar op het feestje dat Lotte geeft voor haar zestiende verjaardag. Bekendste acteurs zijn Sven De Ridder en Joke Devynck. Bert Hertogs (concertnews.be): '(...) Yana Steenhout acteert heel naturel en sterk acteert (...) weet geen tempo te vinden (...) platte humor rond seks (...) vooral de ongegeneerde product placement is storend. (...) de spanningsboog van Sweet Sixteen is maar aan de slappe kant. (...)' Jana Valcke (geekster.be) ziet veel stereotypen, maar ook beter uitgewerkte personages en thema's als cyberpesten en slutshaming. Ze noemt het verhaal niet verrassend, maar wel amusant en ziet meestal sterke jonge acteurs. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372015131

Titel Bittersweet Sixteen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jan Verheyen ; Lien Willaert ; Yana Steenhout ; Ninalotte Roose
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Yana Steenhout, Ninalotte Roose, Aaron Blommaert. - Vlaams gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: België, 2021 - Bevat extra's, onder andere: Achter de schermen ; Videoclip: Bobby ; Bittersweet sixteen
ISBN 8719372015131
PPN 435541005
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Puberteit ; Vriendschap ; Pesten ; Schoolleven
Taal Nederlands