Clifford
DVD

Clifford the big red dog ([2022])/ directed by Walt Becker

Emily (12) krijgt van de geheimzinnige Mr. Bridwell een kleine rode puppy, die door haar liefde metersgroot wordt. Als de gemene eigenaar van een biotechnologiebedrijf Clifford wil gebruiken voor experimenten, belanden ze in een spannend avontuur. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenfilm van Walt Becker (Alvin en de Chipmunks: road chip), gebaseerd op de prentenboeken van Norman Bridwell en gemaakt in een combinatie van live-action en CGI. De 12-jarige Emily (Darby Camp) zit op een privéschool in Manhattan en wordt vaak gepest omdat ze de armste van de klas is. Haar enige vriend is klasgenoot Owen Yu, die als nerd en Aziaat ook buiten de groep valt. Terwijl haar alleenstaande moeder (Sienna Guillory) op zakenreis is zorgt oom Casey (Jack Whitehall), die lief is maar onverantwoordelijk, voor Emily. In de dierenopvang in Central Park krijgt ze van de geheimzinnige Mr. Bridwell (John Cleese) een kleine rode puppy, die de volgende ochtend door de liefde van Emily metersgroot is geworden. Emily, Casey en Owen doen er alles aan om Clifford verborgen te houden voor de huisbaas en op te voeden. Als de gemene eigenaar van een biotechnologiebedrijf Clifford wil gebruiken voor experimenten, belanden ze in een spannend avontuur. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia) noemt de film een echte publiekstrekker met een sterke rol van Camp. Zij vindt de liefde van Emily voor haar hond overtuigend en haar vriendschap met Owen geloofwaardig. Het verhaal heeft wat fouten, maar is lief en onschuldig en de hond zal alle harten veroveren; 3 sterren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372014943

Titel Clifford : the big red dog
Uniforme titel Clifford the big red dog
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Walt Becker ; Jack Whitehall ; John Cleese
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jack Whitehall, John Cleese. - Gesproken in het Engels, nagesynchroniseerd in het Nederlands, Vlaams of Frans, ondertiteld in 3 talen waaronder Nederlands - Gesproken in het Engels, nagesynchroniseerd in het Nederlands, Vlaams of Frans, ondertiteld in 3 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2021 - Bevat extra's, onder andere: Verwijderde scènes ; The magic behind the movie
ISBN 8719372014943
PPN 435541056
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Vriendschap ; Jezelf zijn
Taal Nederlands