De regels van Floor. 4: Het complete vierde seizoen
DVD

De regels van Floor. 4: Het complete vierde seizoen ([2022])

Floor (11) vindt dat kinderen zelf regels mogen maken. Zij heeft er zelf een aantal verzonnen, bijvoorbeeld over pesten en een irritante oppas. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 4 (2021) van een serie van Maurice Trouwborst naar de boeken van Marjon Hoffman, die ook meeschreef aan het scenario. De inmiddels 11-jarige Floor (Bobbie Mulder) is een eigenwijs meisje dat vindt dat kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels mogen maken. Ze heeft er zelf een aantal bedacht die antwoord geven op belangrijke vragen waar een meisje van haar leeftijd mee zit. In de aflevering 'Pestkop' wordt Floor door de nieuwe jongen op school uitgemaakt voor brilsmurf. Het kan haar niet veel schelen, maar Margreet vertelt het aan de juf. Floor en de pester moeten samen op anti-pestcursus, maar zo'n cursus is erger dan het pesten. Ook krijgt Floor's beste vriendin verkering met een sukkel, heeft ze last van een irritante oppas en zoekt de afzender van een mysterieus valentijnscadeau. Elisa Beuger is Floor's moeder Irma, Ferdi Stofmeel haar vader Jan. Seizoen 1 won de Internationale Emmy Kids Award en de Cinekid Leeuw voor beste Nederlandse tv-serie. In 2019 won de serie de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. Zestien afleveringen van 10 min. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087928

Titel De regels van Floor. 4: Het complete vierde seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Albert-Jan van Rees ; Bobbie Mulder ; Ferdi Stofmeel ; Elisa Beuger ; Marjon Hoffman
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (18 × 10 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bobbie Mulder, Ferdi Stofmeel, Elisa Beuger, Ole Kroes. - Regisseurs onder anderen: Albert-Jan van Rees. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op de boeken van Marjon Hoffman - Videoversie van de televisieserie voor de VPRO: Nederland : NL Film, (c)2021
ISBN 8718868087928
PPN 435540963
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap ; Gezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De regels van Floor
DVD

De regels van Floor (2018-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend