Verdwenen zusjes
Boek

Verdwenen zusjes ([2015])/ Laura Lippman, vertaling [uit het Engels]: Mariëtte van Gelder

Na een auto-ongeluk wordt een verwarde vrouw aangehouden die beweert dat zij een van twee zussen is die dertig jaar eerder spoorloos verdwenen.

Recensie

Nadat ze is weggelopen van een auto-ongeluk, wordt een vrouw van in de veertig ondervraagd door de politie. Ze weigert zich te identificeren, maar maakt toespelingen op het feit dat ze de jongste zou zijn van de twee zusjes Bethany die dertig jaar tevoren waren verdwenen uit een winkelcentrum in Baltimore en van wie nooit meer iets gehoord is. Rechercheur Kevin Infante gaat op onderzoek uit en betrekt oud-rechercheur Willoughby bij het onderzoek omdat hij zich jarenlang met het onderzoek en met de ouders heeft beziggehouden. Heather Bethany beschuldigt intussen een andere oud-politieman van ontvoering. De man in kwestie is echter zwaar dement. De ontknoping is verrassend, maar weinig overtuigend. Dat heeft veel te maken met de gekozen structuur van het boek. Veel verschillende gezichtspunten, wisseling tussen heden en verleden waardoor geen van de hoofdpersonen echt tot leven komt. Door dit gebrek aan mogelijkheid tot identificatie ontstaat er weinig spanning. Een knap bedacht, maar vrij zwak uitgewerkt verhaal dus. Eerder verschenen onder de titel: 'Wat de doden weten'.

Specificaties

Nederlands | 9789022573259 | 381 pagina's

Titel Verdwenen zusjes
Auteur Laura Lippman
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2015]
Overige gegevens 381 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: What the dead know. - New York : Morrow, 2007 - Oorspronkelijke titel: Wat de doden weten. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 2008
ISBN 9789022573259
PPN 383741211
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands