Antiviral
DVD

Antiviral ([2014])/ [starring] Caleb Landry Jones, Sarah Gadon, Douglas Smith, Joe Pingue, Nicholas Campbell, Sheila McCarthy with Wendy Crewson and Malcolm McDowell, produced by Niv Fichman ; written and directed by Brandon Cronenberg

Een medewerker van een instelling verkoopt injecties met virussen van zieke beroemdheden aan fans. Als hij zelf besmet raakt wordt hij het doelwit van verzamelaars en aanbidders.

Recensie

Canadese sciencefictionfilm en speelfilmdebuut uit 2012 van Brandon Cronenberg, de zoon van de bekende horrorregiseur David Cronenberg. Syd March (Caleb Landry Jones) is een verkoopmedewerker bij een kliniek die injecties verkoopt met virussen van zieke beroemdheden aan geobsedeerde fans. Syd smokkelt virussen uit de kliniek om ze tegen een hoge prijs te verkopen voor de illegale handel. Dit is een riskante zaak omdat hij het virus in zijn eigen lichaam injecteert en daardoor besmet kan raken. Superster Hannah Geist (Sarah Gadon) is geïnfecteerd met een nog onbekend virus en zal daaraan sterven. Syd heeft ditzelfde virus in zijn eigen lichaam gespoten voor de illegale verkoop en krijgt nu te maken met dezelfde afschuwelijke symptomen als Hannah. Achteraf blijkt Hannah opzettelijk besmet te zijn gemaakt door een medewerker van de kliniek waar Syd werkt. Syd moet erachter zien te komen hoe het virus bestreden moet worden voordat het te laat is. De buitenlandse pers is te spreken over de cinematografie, maar vindt dat er te weinig actie is in de film. Peter Bradshaw (The Guardian 22-05-'12) geeft 2 sterren. Hij vindt de film technisch goed in elkaar zitten, maar aan de saaie kant. Tim Robey (The Telegraph 31-01-'13) geeft 4 sterren en vindt de film een 'uitstekend debuut'.

Specificaties

Engels | 80.BX.DR4020628880354

Titel Antiviral
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brandon Cronenberg ; Caleb Landry Jones ; Niv Fichman
Type materiaal DVD
Uitgave [Breda] : Koch Media, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Canada : Rhombus Media, 2012
ISBN 80.BX.DR4020628880354
PPN 377298271
Genre science-fiction
Taal Engels