What a wonderful world
Boek

What a wonderful world = Wat een wondermooie wereld ([2014])/ Tim Hopgood

Tekst van het lied 'What a wonderful world', zoals gezongen door Louis Armstrong, in zowel het Engels als in het Nederlands. Groot prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Dit grote, tweetalige prentenboek is een ode aan het lied 'What a Wonderful World', geschreven door Bob Thiele en George David Weiss en bekend in de gezongen versie door Louis Armstrong. De illustrator Tim Hopgood schrijft achterin het boek dat hij al van kinds af aan gefascineerd was door dit optimistische lied. Op elke pagina staat in grote zwarte letters een strofe in het Engels met daaronder in kleinere letters de (niet rijmende) Nederlandse vertaling. Achterin is het lied in zijn geheel nogmaals afgedrukt in kleinere letters. De ontzettend vrolijke en kleurrijke illustraties in potlood, Oost-Indische inkt, pastel- en waskrijt beslaan soms één, soms twee pagina's. Vaak 'lopen' ze van de bladzijde af, zo groot is de wereld. Hopgood heeft de woorden van het lied in beelden gevangen: hij tekende rode rozen, wolken, de regenboog, een baby'tje, en overal dwarrelen gekleurde muzieknootjes rond. Het perspectief ligt bij een kleine jongen, die rondwandelt in Hopgoods wondermooie wereld. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789044823516

Titel What a wonderful world = Wat een wondermooie wereld
Uniforme titel Wat een wondermooie wereld
Auteur Tim Hopgood
Secundaire auteur Bob Thiele ; George David Weiss
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Gebaseerd op het lied van Bob Thiele & George David Weiss. - Vertaling uit het Engels. - Omslag vermeldt: zoals gezongen door Louis Armstrong. - Teksten in het Engels en Nederlands - Vertaling van: What a wonderful world. - Oxford : Oxford University Press, (c)2013. - Oorspronkelijke uitgave: 1967
ISBN 9789044823516
PPN 377226335
Rubriekscode 788.41
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Armstrong, Louis; Songteksten ; Meertalige boeken
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Armstrong