Bij de tandarts [Dyslexie editie]
Boek

Bij de tandarts [Dyslexie editie] (december 2013)/ aan dit boek werkten mee: Laura Kooijmans, Lenie van der Poel, Esther Rhijnsburger-Kok, Renske Schroevers, alle leden van kwaliteitskring 207 V, logopedie Ipse de Bruggen, Afdeling Tandheelkunde REC Nootdorp, redactie: Marketing & communicatie Ipse de Bruggen ; fotografie: Herman Zonderland

Daan (ca. 6 jaar) brengt met zijn moeder een bezoek aan de tandarts. In elf stappen wordt via duidelijke kleurenfoto's getoond wat dat inhoudt. Met kartonnen en afneembare bladzijden. Ook geschikt voor gehandicapte kinderen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Recensie

Jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking kunnen behoefte hebben aan een goede voorbereiding op een tandartsbezoek. Met behulp van dit boek kunnen ouders of begeleiders dit op eenvoudige wijze doen. In elf stappen wordt duidelijk gemaakt wat je kunt verwachten als je voor controle naar de tandarts gaat. Daan, een jongetje van ongeveer 6 jaar oud, brengt met zijn moeder een bezoek aan de tandarts. Elke stap beslaat twee pagina's: één met een paginagrote kleurenfoto zonder afleidende details, één met een korte ondersteunende tekst in grote letter. Korte teksten van zo'n twee zinnen in eenvoudig taalgebruik en zonder interpunctie. Ze zijn gedrukt in het schreefloze lettertype Dyslexie. Het boekje, dat zwaar aanvoelt, bestaat uit dikke en afneembare kartonnen pagina's. Dit is de tweede herziene druk*. Uitgegeven door een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In dezelfde opzet verscheen ook 'Van opstaan tot slapen gaan'**. Ontwikkeld voor een therapiesituatie maar ook goed bruikbaar voor thuis met jonge kinderen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Bij de tandarts [Dyslexie editie]
Secundaire auteur Laura Kooijmans ; Herman Zonderland
Type materiaal Boek
Editie 2e herziene druk;
Uitgave [Nootdorp] : Ipse de Bruggen, december 2013
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
PPN 387269339
Rubriekscode 609.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tandartsen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Tandartsen