Top dog
Boek

Top dog 32 new children's songs for home and school ([2014?])/ Jeroen Schipper, Peter Hilken, Kathleen van der Weerd, illustrations: Tjerk Sixma

Ruim dertig moderne Engelstalige liedjes over allerlei onderwerpen. Het zijn vertalingen van Nederlandse liedjes. Met stripachtige kleurenillustraties en Engelstalige handleiding voor leerkrachten. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Recensie

In dit oblong boek staan 32 Engelstalige liedjes, vertalingen dan wel bewerkingen van Nederlandstalige liedjes van Jeroen Schipper, die eerder de liedjesboeken 'Rood rood mannetje'* (2007) en 'Daar komt de boegieman'** (2012) publiceerde. Op de linkerpagina staat de volledige liedtekst met daarnaast een kleine, grappige kleurenillustratie. Rechts is de muzieknotatie afgedrukt, voorzien van akkoordsymbolen. De liedjes hebben zeer uiteenlopende, originele onderwerpen, van een gesprek met de echo-elf tot de papegaaien van piraten tot een gemaskerd bal. Ze hebben allemaal eindrijm. De melodieën en ritmes van de liedjes putten uit diverse culturele achtergronden. Achter in het boek staat een Engelstalige handleiding voor docenten. Hierin komt het aanleren van liedjes aan de orde en staan spelletjes, gebaren en dansjes bij diverse liedjes. Op de bijbehorende website www.topdogsongs.nl zijn de liedjes te downloaden met het wachtwoord uit het boek. Schipper bezorgt kinderen in de basisschoolleeftijd met dit boek veel zingplezier. Goed te gebruiken bij bv. lessen Engels op de basisschool. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar. Graad 1-2. 80 blz. Austin Macauley.

Specificaties

Engels | 9781849639507 | 80 pagina's

Titel Top dog : 32 new children's songs for home and school
Auteur Jeroen Schipper
Secundaire auteur Peter Hilken ; Kathleen van der Weerd ; Tjerk Sixma
Type materiaal Boek
Uitgave London : Austin Macauley Publishers Ltd., [2014?]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties, muzieknotaties - 21 × 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: music: Jeroen Schipper ; lyrics: Peter Hilken, Kathleen van der Weerd, Jeroen Schipper
ISBN 9781849639507
PPN 391539833
Rubriekscode 788.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kinderliedjes; Engelse taal ; Muziekonderwijs; Basisonderwijs
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes