Wolf
Boek

Wolf (2015)/ Martha Heesen, met illustraties van Kees de Boer

Twee verhalen. Nene (9) en Coppe zijn dikke vrienden. Na een verkeersongeluk krijgt Coppe een nieuwe vriend: de hond Wolf. Klaar en haar gansje Maandag hebben allebei geen moeder. Gelukkig heeft Maandag Klaar, maar wie is er voor Klaar? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Keerdruk met twee verhalen van Martha Heesen, beide geïllustreerd door Kees de Boer. 'Wolf' is een sfeervol verhaal met verrassende wending over het 9-jarige meisje Nene en de iets jongere Coppe. Nene en Coppe zijn dikke vrienden. Als Coppe bij een motorongeluk betrokken raakt, verandert er veel. Coppe krabbelt op en krijgt een nieuwe vriend: de jonge hond Wolf. Nene vindt de hond maar niets. Maar als de hond verdwijnt, gaat Nene naar hem op zoek. Met zorgvuldig gekozen woorden en in soepele zinnen creëert de auteur een bijzondere sfeer. Het verdriet en onbegrip om de verloren vriendschap en de jaloezie worden aandoenlijk beschreven. In 'Maandag heeft vleugels' is er een belangrijke overeenkomst tussen Klaar en Maandag, het gansje dat in de schuur onder een warme lamp werd uitgebroed: ze hebben allebei geen moeder. Klaar vervult heel toegewijd de moederrol voor Maandag. Maar wie zorgt er voor haar? Klaar en Maandag zijn aandoenlijk en levensecht neergezet en er wordt veel tussen de regels duidelijk gemaakt. Een bijzonder, gevoelig en door de natuurlijke verteltrant heel toegankelijk verhaal. De soms paginagrote illustraties in grijstinten sluiten mooi aan bij de sfeer van de verhalen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118888 | 94 pagina's

Titel Wolf
Uniforme titel Maandag heeft vleugels
Auteur Martha Heesen
Secundaire auteur Kees de Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015
Overige gegevens 94 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 2006 - Keerdruk met: Maandag heeft vleugels. - 79 pagina's. - Oorspronkelijke uitgave: 2005
ISBN 9789045118888
PPN 394122232
Genre dierenleven
Thematrefwoord Vriendschap ; Rouwproces ; Dieren ; Jaloezie
Taal Nederlands