Chakrayoga voor kinderen
Boek

Chakrayoga voor kinderen ([2015])/ Patty Jongemaets, research, redactie en correctie Bea Kalter ; foto's Annet Eveleens ; illustraties Anja Bol

Yogaoefeningen voor kinderen in de basisschoolleeftijd met aandacht voor de chakra's, met oefeningen voor zeven volledige lessen.Yogaoefeningen voor kinderen in de basisschoolleeftijd met aandacht voor de chakra's, met oefeningen voor zeven volledige lessen en kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Recensie

Yoga-oefeningen die je chakra's meer in balans kunnen brengen, ziedaar het versmelten van twee 'werelden van oosterse wellness' in één methode. En niet eens zomaar yoga, maar de deugdenyoga zoals auteur Patty Jongmaets die heeft ontwikkeld en in drie eerdere boeken (Deugdenyoga I en II, Deugdenyoga voor kinderen*) beschreef. In dit boek komt de (nieuw ontwikkelde) chakrayoga voor kinderen aan bod. Die doelgroep vanaf een jaar of 9 zou het boek zelf kunnen gebruiken als leidraad, maar de tekst staat in kleine letters en het taalgebruik is niet eenvoudig. Maar eigenlijk is het opgezet als een boek voor volwassenen, meer specifiek voor yogaleraren en -leraressen. Het reikt heel veel ideeën aan, zelfs compleet uitgewerkte lessen, om elk van de zeven chakra's te ondersteunen met zeer speelse en gevarieerde oefeningen, ideaal om met kinderen in een groep te doen. Prachtige sfeer- en actiefoto's in kleur ondersteunen bedoeling en aanpak, de oefeningen zijn zeer goed en 'nuchter' beschreven, een index helpt om ze terug te vinden. Dit bijzonder complete boek ademt plezier in en grote kennis van yoga, en enorme ervaring in het werken met kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492094018 | 303 pagina's

Titel Chakrayoga voor kinderen
Auteur Patty Jongemaets
Instelling /Dolfijn Wellness, Amsterdam
Secundaire auteur Bea Kalter ; Annet Eveleens ; Anja Bol
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Uitgeverij ACT on Virtues i.s.m. Dolfijn Wellness · Amsterdam, [2015]
Overige gegevens 303 pagina's - foto's - 25 cm
Annotatie Omslagtitel - Met index
ISBN 9789492094018
PPN 395517052
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen ; Chakra's
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen