Boeddha
Boek

Boeddha op retraite in je eigen huis (december 2015)/ Renate Seifarth, vertaald uit het Duits door Piet Hermans

Praktische gids en leidraad voor meditatie en retraite in het eigen huis. Door de vele oefeningen en achtergrondinformatie kan de geinteresseerde lezer zich verdiepen en meditatie in het dagelijks leven verankeren.

Recensie

Hoe kunnen we authentiek leven en het leven een eigen zin geven? Meditatie lijkt het antwoord op deze vraag en een weg tot innerlijke verandering. Veel mensen die serieus willen mediteren, zijn echter niet altijd in de gelegenheid een meditatiecursus te volgen. Dit boekje kan de geïnteresseerde lezer een leidraad bieden voor een retraite in de eigen omgeving. De verschillende hoofdstukken hebben een thema en geven de volgorde aan van de oefeningen. Concrete aanwijzingen voor de retraite thuis staan aan het eind van ieder hoofdstuk. Om de onderwerpen te verduidelijken, geeft de auteur voorbeelden vanuit haar eigen praktijkervaring. Zij bestudeerde de boeddhistische filosofie en diverse meditatieoefeningen in kloosters. Na tien jaar intensieve studie is zij nu meditatieleraar. Het boek is geschreven voor beginners, maar ook gevorderden kunnen zich verdiepen en de oefeningen integreren in het alledaagse leven. Het boek is mooi geïllustreerd, maar heeft door de veelheid aan informatie een onduidelijke structuur. Dit komt de leesbaarheid helaas niet ten goede.

Specificaties

Nederlands | 9789056703332 | 136 pagina's

Titel Boeddha : op retraite in je eigen huis
Uniforme titel Boeddha home Boeddha home
Auteur Renate Seifarth
Secundaire auteur Piet Hermans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Nieuwerkerk IJssel] : Asoka, december 2015
Overige gegevens 136 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Buddha at home. - München : Nymphenburger in der F.A. Herbig Verlagsbuchhandlung GmbH, 2014
ISBN 9789056703332
PPN 376804343
Rubriekscode 214.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meditatie; Boeddhisme
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Meditatie