Abc, zing maar mee
Boek

Abc, zing maar mee het alfabet op toon gezet ([2015])/ concept: Kapitein Winokio, Winok Seresia, tekst en compositie: Winok Seresia, Frank Vander linden & Greet Meert ; musici: Winok Seresia, Frank Vander linden, Ivan Smeulders, Stoffel Verlackt, Marie-Anne Coppens, Fay Lovsky & Emile Verstraeten ; foto's: Emilie Vercruysse ; redactie: Tine Peeters ; eindredactie: Elena Schutjes

Speelse, soms rijmende, liedteksten bij de 26 letters van het alfabet. Letters zo groot als reuzengolven of zo klein als waterdruppels. Met vlotte sfeervolle liedjes op cd (50 min.) en paginagrote foto-/zoekplaten. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Recensie

Groot vierkant prentenboek met op de rechterpagina's 26 liedteksten rondom de letters van het alfabet. De nonsensrijmelarijen zijn een mengeling van herkenbare, niet-bestaande, verouderde of nog onbekende begrippen en voorwerpen die tezamen zorgen voor een bepaalde sfeer of een kakofonie aan speelse klanken (bv. kandelaar, kippensla, kerklatijn). In de teksten is de betreffende letter er telkens in kleur uitgelicht. De linkerbladzijden bevatten paginagrote, fascinerende kleurenfoto's van een soort tableau vivant binnen een kubusachtige, verstilde ruimte in pasteltinten. Daarin staat een peuter, kleuter of schoolkind tussen voorwerpen die zoveel mogelijk aansluiten op de betreffende letter (bv. jongen met spaghetti en spin op het hoofd). Daarbij heeft men zich vrijheden veroorloofd als brandende kaarsen (j-arig) en een klok (u-ur). De illustraties zijn ook bedoeld als zoekplaten. De bijbehorende cd (ca. 50 min.) is ingezongen door Kapitein Winokio, bekend van kindertheaterproducties. De instrumentale begeleiding is sfeerverhogend en bevat stijlinvloeden zoals salsa en reggae. Fascinerend kijk- en benoemboek voor kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490378394 | 55 pagina's

Titel Abc, zing maar mee : het alfabet op toon gezet
Auteur Winok Seresia
Secundaire auteur Emilie Vercruysse ; Tine Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Kapitein Winokio, [2015]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm - cd
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Kapitein Winokio presenteert
ISBN 9789490378394
PPN 398426139
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ABC-boeken; Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes