The little mermaid
DVD

The little mermaid Ariel's beginning ([2013])/ directed by Peggy Holmes

De zeemeermin Ariel is nog een jong meisje als haar moeder overlijdt en haar vader alle muziek en liefde uit het koninkrijk Atlantica verbant. Samen met haar vrienden en zes zusjes probeert ze deze weer terug te brengen. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Derde lange Disney-animatiefilm (direct-naar-video) over de zeemeermin Ariël, onder regie van Peggy Holmes. In het eerste avontuur uit 1989, gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen, wordt Ariël verliefd op de mensenprins Eric. In het tweede deel gaat ze terug naar de zee, maar dit derde deel keert terug naar haar prille jeugd. Als jong meisje leeft Ariël met haar zes zussen, haar vader koning Triton en moeder koningin Athena liefdevol samen in het koninkrijk Atlantica. Athena houdt van muziek en dans maar als zij overlijdt bant Triton alle muziek en liefde uit het koninkrijk. Samen met haar vrienden en zusjes probeert Ariël deze weer terug te brengen. De derde film werd beter ontvangen dan deel 2. Ans Wijngaarden (cinemagazine.nl) geeft 3 1/2 ster: 'De film is in balans qua verhaal en muziek. De vaart van het verhaal blijft er goed in zitten. (...) Deze derde film over de roodharige zeemeermin stelt niet teleur en blijft van begin tot eind boeien. 'Ariel, hoe het begon' is een aandoenlijke prequel voor jong en oud.' De dvd bevat extra's. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418409944

Titel The little mermaid : Ariel's beginning
Uniforme titel De kleine zeemeermin : Ariel, hoe het begon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peggy Holmes ; Jodi Benson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (74 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder andere: Jodi Benson. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Nederlands, Duits of Turks, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : DisneyToon Studios, 2008 - Oorspronkelijke uitgave: 2008
ISBN 8717418409944
PPN 401193918
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen
Taal Engels