Onder mijn huid
Boek

Onder mijn huid ([2016])/ Marlies Slegers

Als Coco (16, ik-figuur) een relatie krijgt met Nick, vraagt hij haar naaktfoto's van zichzelf te sturen. Hij zal ze meteen verwijderen. Maar al snel verspreiden de foto's zich door de hele school. In lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Coco (16) is helemaal in de wolken als ze een relatie krijgt met Nick. Zijn ex-vriendin Merel is daar echter minder blij mee. Als Nick Coco voor de webcam vraagt om een naaktfoto van zichzelf te sturen, twijfelt Coco, maar ze doet het toch. Als Nick belooft alle foto's te deleten, komt Coco erachter dat Nick de foto's helemaal niet verwijderd heeft, maar ze aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is kwaad en het loopt uit de hand als ze op haar telefoon berichtjes krijgt van een anonieme afzender die de foto's in bezit heeft. Coco weet niet wat ze moet doen en durft haar ouders er niks over te vertellen. Vlot leesbaar verhaal over een zeer actueel onderwerp waar nog weinig over verschenen is. Mede daardoor voor jongeren, maar ook voor hun ouders interessant. Het boek bestaat uit drie delen, waarin de spanning goed opgebouwd wordt. Ook voor de lezer blijft onduidelijk wie de anonieme afzender is. Goed bruikbaar bij lessen over mediawijsheid. Ingedeeld in 35 korte, genummerde hoofdstukken, gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463241687 | 205 pagina's

Titel Onder mijn huid
Auteur Marlies Slegers
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2016]
Overige gegevens 205 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463241687
PPN 40962246X
Thematrefwoord Cyberpesten ; Sociale media
Taal Nederlands