120 BPM
DVD

120 BPM ([2018])/ réalise par Robin Campillo

Begin jaren negentig voeren de activisten van ACT UP Parijs actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond aids en voor medicatie en voorlichting.

Recensie

Frans drama van Robin Campillo (Eastern boys; Les revenants) met Nahuel Pérez Biscayart (Je suis à toi; Glue), Arnaud Valois en Adèle Haenel. Begin jaren negentig worden in navolging van New York ook in Europa afdelingen van ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power) opgericht. De activisten van ACT UP Parijs voeren actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond aids en voor medicatie en voorlichting. Naast actievoeren besteden de groepsleden veel tijd aan discussies over de strategie van hun strijd. De film volgt een groot aantal personages, met de meeste aandacht voor de liefdesgeschiedenis van Sean en Nathan. De regisseur was zelf betrokken bij ACT UP Parijs. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 28-9-'17) noemt de film 'intens en ontroerend', de acteurs 'overtuigend en gepassioneerd' en concludeert: 'hun strijd is van historisch belang. Campillo bouwde met deze film een klein monument.' Winnaar van veel prijzen waaronder de Grand Prix, de FIPRESCI prijs en de Queer Palm in Cannes.

Specificaties

Frans | 5051083125567

Titel 120 BPM
Uniforme titel 120 battements par minute
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robin Campillo ; Nahuel Pérez Biscayart ; Arnaud Valois
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (140 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Films de Pierre, 2017 - Oorspronkelijke titel: 120 battements par minute
ISBN 5051083125567
PPN 413878422
Genre sociale roman
Thematrefwoord Parijs ; AIDS ; Actiegroepen
Taal Frans