I'll push you
Boek

I'll push you twee vrienden, een rolstoel en hun weg naar Santiago de Compostella ([2018])/ Patrick Gray en Justin Skeesuck, vertaald [uit het Engels] door Jolinda van Leerzem

Twee Amerikaanse bijna veertigers, die al hun leven lang vrienden zijn, maken samen een reis naar Santiago de Compostela: Justin in zijn rolstoel en Patrick erachter. Een waargebeurd verhaal over vriendschap, geloof en vertrouwen.

Recensie

Twee Amerikaanse vrienden bieden hier, terwijl ze elkaar afwisselen bij het schrijven, het verslag van hun tocht naar Santiago de Compostella in 2014, toen ze bijna veertigers waren. Het is meer het verslag van een duw- en trektocht, omdat een van hen door zijn fysieke beperking (progressieve spierziekte) aan een rolstoel gebonden is, terwijl de ander de rolstoel moet duwen of trekken. De beide mannen kennen elkaar van jongs af aan en hebben als lid van de Kerk van de Nazarener een christelijke achtergrond. Na een korte inleiding over hun jeugd, hun vrouwen en kinderen en hun beslissing om de tocht te maken, volgen de voorbereiding en hun vertrek naar St.-Jean-Pied-de-Port bij de Frans-Spaanse grens. Daar begint het feitelijke verslag van de zware onderneming, waarbij ze meer hulp nodig hebben dan aanvankelijk gedacht. Gaandeweg bevat het verslag meer beschouwingen over hun jeugdjaren, hun relaties, hun werkervaringen en over hun vriendschap. Zo zwaar als de tocht is, zo indringend zijn hun overwegingen, waarmee ze, vaak niet zonder zelfkritiek, een stevige inkijk geven in hun leven en vriendschap. Met zwart-witfoto's en een fotokatern in kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789033801501 | 250 pagina's

Titel I'll push you : twee vrienden, een rolstoel en hun weg naar Santiago de Compostella
Auteur Patrick Gray
Secundaire auteur Justin Skeesuck ; Jolinda van Leerzem
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Ark Media, [2018]
Overige gegevens 250 pagina's, 8 ongenummerde pagina's kleurenfoto's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: I'll push you. - Carol Stream : Tyndale House Publishers, (c)2017
ISBN 9789033801501
PPN 413971635
Rubriekscode 245.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedevaarten; Santiago de Compostela; Reisbeschrijvingen ; Spierziekten; Verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bedevaarten