Blauw
Boek

Blauw ([2018])/ de dichters van deze Dichter: Gerard Berends, Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Liz Ditters, Bies van Ede, Frank Eerhart, Remco Ekkers, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Judy Elfferich, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Wim Hofman, Ineke Holzhaus, Hans Kuyper, Johanna Kruit, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Erik van Os, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Merijn Ruis, Bas Rompa, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymke Swart, Linda Vogelesang, Bette Westera en Saskia van der Wiel, hoofdredactie Mia Goes ; redactie Marty Barneveld , Erik van Os, Kate Schlingermann ; illustraties Gemma de Winter

De kans is groot dat blauw, de kleur van de lucht en de zee, ook jouw lievelingskleur is. Waarom is dat eigenlijk zo en wat hebben mensen met blauw? Zo'n veertig gedichten over 'blauw' van ruim dertig bekende kinderdichters. Met enkele kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Recensie

De kleur blauw, de kleur van de lucht en de zee is misschien wel de populairste kleur ter wereld. Waarom is dat eigenlijk zo en wat hebben mensen met blauw? Dit is het thema van het zevende deel van het tijdschrift 'Dichter', deel zes was 'Nieuwe buren'* (2017). In dit nummer bestaat het 'voorwoord' van K. Schippers uit een gedichtje. Ruim veertig gedichten zijn gemaakt door zo'n dertig bekende (kinder)dichters, onder wie Bette Westera, Bas Rompa en Joke van Leeuwen. Ze zijn verdeeld over vijf hoofdstukken met fantasierijke titels als 'Ik blauw zo ontzettend van jou' en 'Blauwe knikkers op auwe pannen'. De gedichten zijn zeer divers: er zijn korte en lange gedichten, gedichten op rijm en verhalende gedichten. Door de verscheidenheid aan gedichten en dichters varieert het taalgebruik. Sommige gedichten zijn goed te begrijpen voor kinderen, andere zijn tekstueel en/of inhoudelijk wat moeilijker. De gedichten staan op een witte of zachtgekleurde achtergrond, soms in een rustig deel van een illustratie. Tussendoor zijn aansprekende kleurenillustraties opgenomen die goed bij de thema's aansluiten. Nieuw is een raadgedicht achterin (zie ook gelijknamige website). Een mooi vormgegeven, verzorgd, fijn dichttijdschrift (een geniete handelseditie) voor kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059307865 | 102 pagina's

Titel Blauw
Secundaire auteur Gerard Berends ; Mia Goes ; Gemma de Winter
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2018]
Overige gegevens 102 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
ISBN 9789059307865
PPN 417083009
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Blauw; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Kleuren

Relaties/Serie

Dichter.
Boek

Dichter. gedichten voor kinderen van 6 tot 106 (2016-...)

vol. No. 7
Uitgeleend