Bakplaat
Boek

Bakplaat ([2018])/ Stéphanie de Turckheim, fotografie: Nicolas Lobbestaël en Maud Argaïbi ; vertaling [uit het Frans]: Linda Beukers/Vitataal ; redactie: Vitataal

Recensie

Dit boekje bevat een dertigtal recepten, voor vier of zes personen, die op de bakplaat bereid worden en waarvan de voorbereiding weinig tijd in beslag neemt. Het recept staat op één pagina; de ingrediënten worden beschreven en zijn tevens afgebeeld. Vervolgens wordt er aangegeven op welke manier de ingrediënten met kruiden en eventueel olie op de bakplaat gedrapeerd moeten worden. Op de tegenoverliggende pagina een afbeelding van het gerecht op de bakplaat zodat geen enkele twijfel kan bestaan over de bereiding. De gerechten worden allemaal met verse ingrediënten bereid die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Er is voldoende variatie in de gerechten en de samenstelling van de 'schotels' levert inspiratie op voor de amateurkok om nieuwe ideeën op te doen. Voorbeelden zijn: pompoen met kastanjes, rundvlees met groene asperges en pasta met schelpjes. Voor de beginnende kok, student en anderen die weinig tijd in de keuken willen besteden, is dit kleurrijk, verzorgde boekje beslist een aanrader. In de serie '7 minuten in de keuken' zijn eerder verschenen: 'Gratins' en 'Wok'*.

Specificaties

Nederlands | 9789022335338 | 70 pagina's

Titel Bakplaat
Auteur Stéphanie de Turckheim
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Nicolas Lobbestaël ; Frederike Plaggemars
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : M-Books, [2018]
Overige gegevens 70 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: 30 overheerlijke recepten met slechts 7 minuten voorbereiding! - Met register - Vertaling van: Plaques au four. - Paris : Hachette Pratique, (c)2017. - (7 minutes en cuisine)
ISBN 9789022335338
PPN 419470654
Rubriekscode 629.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ovenrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Ovenrecepten