Blijf!
DVD

Blijf! ([2018])/ regisseur Lourens Blok

Lieke (11) en Milad zijn beste vrienden. Wanneer Milad en zijn ouders terug moeten naar Iran omdat hun verblijfsvergunning is afgewezen, doet ze er alles aan om hem te helpen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Drama uit 2011 van Lourens Blok (Boy 7; Midden in de winternacht). De elfjarige durfal Lieke is dik bevriend met de ongeveer even oude Milad. Haar moeder is gescheiden, van haar vader weet ze niet veel. Milad krijgt te horen dat hij en zijn ouders en zussen moeten terugkeren naar Iran, omdat hun verblijfsvergunning is afgewezen. Wanneer protesten op het schoolplein niet helpen, geeft Lieke het dossier van de familie aan een journalist. Als dat ook op niets uitloopt, vlucht Lieke samen met Milad naar Brussel om haar biologische vader te zoeken in de hoop dat hij Milad kan helpen. VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft: 'Sympathieke en leuke jeugdfilm, al rammelt het script soms een beetje en is het acteerwerk van de jonge hoofdrolspelers af en toe een tikje houterig.' De film werd op het Italiaanse Giffoni Film Festival bekroond met de Amnesty International Award. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868821935

Titel Blijf!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lourens Blok ; Mexx Nachbar ; Ezzaldeen Ali ; Maike Meijer
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Red Square Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mexx Nachbar, Ezzaldeen Ali, Maike Meijer, Egbert-Jan Weeber. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star Filmcompany, (c)2011
ISBN 8718868821935
PPN 420736271
Thematrefwoord Vluchtelingen ; Asielzoekers
Taal Nederlands