The Incredibles ;  The Incredibles 2
DVD

The Incredibles ; The Incredibles 2 ([2018])/ written and directed by Brad Bird

Avonturen van een gezin van superhelden met bovennatuurlijke krachten dat te hulp schiet om de wereld van de ondergang te redden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Box met twee Disney-Pixar-animatiefilms van Brad Bird. In de actiekomedie 'The incredibles' (2004) zijn superhelden door de regering verboden omdat ze teveel schade aanrichten. De voormalige superhelden Mr. Incredible en zijn vrouw Mrs. Incredible alias Elastigirl leiden daarom een rustig en anoniem leven als Bob en Helen Parr, samen met tienerdochter Violet, zoon Dash en baby Jack-Jack. Als een schurk met supersonische wapens de wereld bedreigt, komt het gezin toch in actie. In de vervolgfilm* heeft het gezin het niet breed, omdat superhelden nog steeds verboden zijn. Helen wordt ingehuurd door de rijke mediamagnaat Winston Deavor om zijn imago en dat van de superhelden op te poetsen. Zij krijgt te maken met schurk Screenslaver die mensen via hun beeldscherm hypnotiseert. Bob voelt zich tweederangs en heeft het nodige te stellen als huisman, vooral met de baby die ongekende krachten blijkt te hebben. De eerste film won de Oscar en Annie voor Beste animatiefilm, ook het vervolg werd goed ontvangen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418537661

Titel The Incredibles ; The Incredibles 2
Uniforme titel Incredibles 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brad Bird ; Craig T. Nelson ; Holly Hunter ; Peter Paul Muller
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Disney DVD, [2018]
Overige gegevens 3 dvd-video's (111, 113 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell. - Nederlandse stemacteurs onder anderen: Peter Paul Muller. - Engels gesproken, Nederlands of Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilms: Verenigde Staten : Pixar Animation Studio, 2004, 2018 - Bevat ook onder andere: Achtergrondreportage van The Incredibles: 'The making of' ; Audiocommentaar ; Achter de schermen
ISBN 8717418537661
PPN 42101623X
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Helden
Taal Engels