Van woede naar redelijkheid
Boek

Van woede naar redelijkheid emoties, dilemma's en erkenning bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin ([2018])/ Corrie Haverkort

Onderzoek onder honderd nieuw samengestelde gezinnen naar het emotionele, existentiele proces van een echtscheiding en wat daaraan vooraf gaat.

Recensie

De thematiek van dit boek over echtscheiding is te streven naar een situatie waarbij aan ieder recht wordt gedaan in plaats van strijd. Houd conflicten buiten de rechtszaal. In een scheiding is meer aan de hand dan het juridische aspect; vooral emoties en de erkenning daarvan zijn zeer belangrijk. Complexe scheidingen nemen toe. Kinderen worden gemakkelijk vergeten. Dit boek is het resultaat van een onderzoek waarin honderd echtparen zijn gevolgd die na hun scheiding een nieuw gezin hebben gesticht. De klap van het einde, de emoties van verlies, vreemdgaan en verliefdheid op een ander, het samengestelde gezin, loyaliteit, twee culturen in een gezin, verdriet, woede, stiefouder zijn, behoefte aan erkenning en veel meer. Ook een nieuw samengesteld gezin kan weer een positieve basis vormen en een veilige haven worden. Maar wel moet eerst door een ingewikkeld proces heengegaan worden. Veel ervaringsverhalen ondersteund door filosofische teksten. Een zeer aanbevolen boek over de sociaal-psychologische en existentiële processen van scheiding en heling.

Specificaties

Nederlands | 9789088508615 | 230 pagina's

Titel Van woede naar redelijkheid : emoties, dilemma's en erkenning bij scheiden, nieuwe partner en samengesteld gezin
Auteur Corrie Haverkort
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, [2018]
Overige gegevens 230 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789088508615
PPN 419390324
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding