Over kunst en kinderspel
Boek

Over kunst en kinderspel ([2019])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Sandrine Andrews, Rapaële Botte, Sonja de Monchy, Federica Del Porposto, Raphaël Ehrsam, Catherine Gimonnet, Louise Joly, Kiki, Aline Hébert-Matray, Laetitia Le Moine, Max Manz, Émilie Martin-Neute, Cécile Michel, Olivier Morel, Eléonore Nessmann, Claudi Ponti, Éloi Rousseau, Clémence Simon

Hoe begonnen kunstenaars en waardoor werden ze beroemd? Lees van alles over o.a. wonderkinderen, kinderen van kunstenaarsouders en vrouwelijke kunstenaars. Met voorbeelden van beroemde kunstenaars. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 17/01/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en dromen - Beeldende kunst BEELDENDE KUNSTENAARS OVER

Recensie

Dit is maar liefst het honderdste nummer van Kunsttijdschrift Dada* dat elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land behandelt. Dit nummer staat geheel in het teken van kunstenaars, met name hoe ze begonnen en beroemd werden. Met aandacht voor o.a. wonderkinderen, kinderen van kunstenaarsouders en de vraag of de stijl van kunstenaars die al jong begonnen later te herkennen is. Ook vrouwelijke kunstenaars komen aan bod. Talloze bekende kunstenaars passeren de revue. Het tijdschrift bevat een aantal artikelen, een ABC met toepasselijke woorden en twee doetips waarmee je zelf aan de slag kunt. Door het vierkante formaat en het stevige papier lijkt het eerder op een naslagwerk dan op een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel afbeeldingen van kunstwerken. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op o.a. posters aanbiedt. Vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen jongeren deze uitgave prima gebruiken als bron. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308480 | 50 pagina's

Titel Over kunst en kinderspel
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Sandrine Andrews
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2019]
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059308480
PPN 42276874X
Rubriekscode 700.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jeugd; Beeldende kunstenaars
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunstenaars

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 100
Niet uitleenbaar