A way of living
Boek

A way of living binnenkijken in landelijke huizen ([2019])/ redactie Bert De Pau, Jackie Oomen, Yvonne van Galen, Wilma Tjalsma, Anne-Mette Vergunst, fotografie Sarah Van Hove, Anneke Gambon, Tessa Francesca, Serge Hagemeier, Iris Planting, Claude Smekens, Denise Zwijnen

Meer dan twintig interieurarchitecten laten interieurs zien die met elkaar gemeen hebben: rust, matte bruine en grijze pasteltinten, natuurlijke materialen, ruimte voor modern en antiek; met commentaar van de eigenaars.

Recensie

Leuk, fraai geïllustreerd boek, samengesteld door verschillende binnenhuisarchitecten die duidelijk qua stijl op één lijn zitten, met foto's van interieurs die ook qua stijl behoorlijk op elkaar lijken: kalkverven in grijze en soms donkere tinten, veel natuurlijke materialen, zoals het mat lichtbruin, hergebruikt (eiken)hout, staal, natuursteen en klinkers, modern meubilair dat past bij antiek. Mat, geen glans. Met een duidelijke eis: ieder voorwerp moet mooi zijn, sierlijk, en als vanzelf passen in het goed afgewerkte interieur. Moet! Voor lelijkheid en felle kleuren is geen plaats, wel voor rustgevende contrasten. Het sfeertje dat, inmiddels al jaren geleden, de baanbrekende binnenhuisarchitect Walda Pairon met rustige kleuren en verfijnde, praktische maar soms wat ouderwets aandoende interieurelementen wist te bereiken, zien we ook hier. Sommigen zullen het saai vinden Maar de eigenaren van al dit moois zijn er blijkens hun verhalen gelukkig mee en vertellen hoe het allemaal zo gekomen is. Een ding is zeker: kaal, wit, glans en modernisme is uit; warme sfeer en rust is in.

Specificaties

Nederlands | 9789082183740 | 242 pagina's

Titel A way of living : binnenkijken in landelijke huizen
Secundaire auteur Bert De Pau ; Sarah Van Hove
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Sanoma, [2019] - Tielt : Lannoo
Overige gegevens 242 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Uitgave voor Wonen Landelijke stijl
ISBN 9789082183740
PPN 424206153
Rubriekscode 774.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Interieurkunst; Fotoboeken
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Binnenhuis-architectuur