Hey Russel!
Boek

Hey Russel! een bijzondere vriendschap (2019)/ Marian Hoefnagel, redactie en opmaak: Eenvoudig Communiceren ; illustraties Roelof van der Schans

Russel (15) ontdekt dat zijn beste vriend Jim homo is. Kunnen ze nu wel bevriend blijven? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Met enkele illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De Antilliaanse Russel is 15 jaar, woont in Rotterdam en zit op een vmbo-school. Hij raakt bevriend met Jim, die zijn beste vriend wordt en hem op het idee brengt om zijn naam te veranderen (in Russel). Daarnaast spelen de moeder van Russel en zijn vriendin Aura een grote rol. Russel hoort geruchten dat Jim homoseksueel zou zijn en weet zich daar niet goed raad mee: blijft hij met Jim bevriend of niet? Het verhaal is technisch eenvoudig geschreven met korte zinnen en veel witregels. Afgestemd op jongeren met een lage leesvaardigheid, de inhoud is goed op hun belevingswereld afgestemd. Naast een kleurrijk computerbewerkt omslag met Russel en Jim zijn er verscheidene paginagrote tekeningen in grijstinten die het verhaal ondersteunen. Een prettig en spannend geschreven verhaal uit de 'Reality reeks', dat goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep: jongeren die moeite hebben met lezen, en bijvoorbeeld vmbo-onderwijs volgen. Met vignet Makkelijk Lezen. Opzet is het bespreekbaar maken van homoseksualiteit onder jongeren. Het boek wordt daartoe ondersteund door een lesbrief (te vinden op www.eenvoudigcommuniceren.nl). Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965014 | 125 pagina's

Titel Hey Russel! : een bijzondere vriendschap
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Roelof van der Schans
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, 2019
Overige gegevens 125 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 2352-7617 - 1e druk met illustraties Heerko Tieleman: (c)2006. - (Reality reeks ; deel 3)
ISBN 9789086965014
PPN 42367627X
Thematrefwoord Homoseksualiteit ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Homoseksualiteit ; Vriendschap