10 minutes gone
DVD

10 minutes gone (2020)/ directed by Brian A. Miller

Na een mislukte bankoverval probeert een crimineel uit te zoeken wie daarvoor verantwoordelijk is en er met de buit vandoor is gegaan, maar ondertussen wordt hij achterna gezeten door een criminele organisatie én door de politie.

Recensie

Canadees-Amerikaanse actiethriller (2019), geregisseerd door Brian A. Miller en met in de hoofdrol Bruce Willis (Die hard) naast Michael Chiklis (American horror story) en Meadow Williams (Den of thieves). Een crimineel komt na jaren uit de gevangenis en pleegt samen met zijn broer een bankoverval. De overval loopt echter mis en zijn broer wordt neergeschoten. Hij denkt dat er sprake is van sabotage en zint op wraak. Maar de grootste criminele organisatie van de stad houdt hem juist verantwoordelijk voor de mislukte bankoverval. Hij en zijn vrouw krijgen zowel die criminele organisatie als de politie achter zich aan; toch gaat hij uitzoeken wie wel verantwoordelijk is en er met de buit vandoor is gegaan. Beoordeling IMDb: 3,5 (van 10). Glenn Kenny (New York Times 26-9-'19): De titel van deze film is heel toepasselijk: je hebt binnen de eerste tien minuten al door hoe de climax van de ontknoping in elkaar steekt. Noel Murray (Los Angeles Times 27-9-'19): Onbeholpen en vol clichés en gespeeld door twee gevestigde actiefilmacteurs die de indruk wekken zich er zo snel als mogelijk vanaf te willen maken. Todd Jorgenson (Cinemalogue 27-9-'19): Een agressieve formule-misdaadthriller over onderling verraad, machogedrag en oneervol handelen tussen dieven.

Specificaties

Engels | 8719372008782

Titel 10 minutes gone
Uniforme titel Ten minutes gone
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brian A. Miller ; Bruce Willis ; Michael Chiklis
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bruce Willis, Michael Chiklis, Meadow Williams. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Emmett/Furla/Oasis Films, (c)2019
ISBN 8719372008782
PPN 424493128
Genre thriller
Taal Engels