Bonje in mijn beestenbrein
Boek

Bonje in mijn beestenbrein ([2019])/ Ryanne Roozendaal, redactie: Susanna Florie ; redactie en correctie: Annemiek Gerbers ; illustraties: Robin Florie ; eindredactie: Uitgeverij Leessst

Zem de slak wil graag racen en Leon de leeuw is angstig. Negen verhaaltjes over dieren die zich anders voelen. Vierkant prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Negen verhaaltjes op rijm met jonge dieren in de hoofdrol. Ze hebben allemaal een eigenschap waarover met jonge kinderen kan worden gepraat. Zo denkt Giro de giraffe dat zij anders is dan anderen, is Leon de leeuw angstig in plaats van stoer en sterk, wil Zem de slak graag racen en leert nooit op te geven en vindt Olga de olifant het moeilijk om grote geheimen te bewaren. De pagina's hebben verschillende kleuren als achtergrond waarin de tekst in zwarte of witte letters duidelijk gedrukt is. De aantrekkelijke gekleurde illustraties staan daarin. De tekst is geheel op rijm, maar de zinnen verschillen nogal in lengte en zijn qua lay-out wisselend geplaatst. Het ritme loopt niet overal even lekker. Toch een aardig voorleesboek voor kleuters en om over te praten in een groep. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491863332 | 39 pagina's

Titel Bonje in mijn beestenbrein
Auteur Ryanne Roozendaal
Secundaire auteur Susanna Florie ; Robin Florie
Type materiaal Boek
Uitgave [Schagerbrug] : Ryanne Roozendaal, [2019]
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789491863332
PPN 423699962
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Rijmvertellingen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands