Yin-Yang Lifestyle
Boek

Yin-Yang Lifestyle Gezonder, Energieker & Slanker ([2020])/ Hans Peter Roel, redactie: Els Rentenaar, Schrijfels ; tekstredactie: Joalanda van der Toorn-Hoeksma

Lifestylemethode bestaande uit tien richtlijnen, gebaseerd op de principes uit de traditionele Chinese visie op gezondheid en ziekte.

Recensie

De auteur heeft een hele stapel boeken op zijn naam staan; zowel fictie als non-fictie, de meest recente is 'Ki meditatie'*. Dit nieuwe boek biedt een eerste kennismaking met de zorg voor de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid op basis van uitgangspunten in de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde), waarvan acupunctuur een onderdeel is. Het vinden van een balans tussen yin- en yangenergieën en het laten stromen van de levensenergie (ki, qi, chi) staat voorop bij zowel preventie als genezing. Aan het opbouwen en herstellen van balans is te werken door de juiste voeding, ademhaling, slaap, meditatie en beweging. De auteur presenteert een 'yin-yang-lifestyle'-programma dat uit tien punten bestaat. Hij stelt het ki- of qi- (chi)-punt als centrum van de adembeweging gelijk aan het uit Japan afkomstige 'hara'-punt, maar dit is omstreden. Auteur geeft trainingen en workshops in het ervaren van Ki (levensenergie).

Specificaties

Nederlands | 9789079677726 | 157 pagina's

Titel Yin-Yang Lifestyle : Gezonder, Energieker & Slanker
Auteur Hans Peter Roel
Secundaire auteur Els Rentenaar
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : N.E.X.T. Company Publishers, [2020]
Overige gegevens 157 pagina's - illustraties - 22 × 22 cm
ISBN 9789079677726
PPN 425986675
Rubriekscode 615
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheid; Taoïsme ; Gezondheidsgidsen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheid