50 dingen die je moet doen voor je 13de
Boek

50 dingen die je moet doen voor je 13de ([2020])/ Pierdomenico Baccalario & Tommaso Percivale, met illustraties van AntonGionata Ferrari ; vertaald [uit het Italiaans] door Annelies Kin

Lukt het jou om voor je 13e de vijfig missies te volbrengen, zonder vals te spelen? Zoals op een gevaarlijke plek slapen, een geheime club oprichten en een toverdrankje brouwen. Met de spelregels, een contract en kleine illustraties in zwart-wit en oranje. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven doeboekje of avonturenagenda op mooi papier met twee afgeronde hoeken, een rood sluitelastiek en twee afgeronde hoeken. Het bevat vijftig avontuurlijke ideeën die elk kind uitgevoerd MOET hebben voor zijn 13e. Sommige ideeën kun je alleen uitvoeren, bij sommige heb je andere kinderen nodig en sommige uitdagingen moet je aangaan onder begeleiding van een volwassene. Een paar voorbeelden: op een gevaarlijke plaats slapen, paddenstoelen leren herkennen, een strikt geheime club oprichten en op fossielenjacht gaan. Kinderen die meedoen, moeten zich aan regels houden, hebben werktuigen of gereedschap nodig, beoordelen zichzelf na het vervullen van een opdracht en dienen een contract te ondertekenen! De opdrachten zijn gestructureerd van opzet, worden uitnodigend uitgeschreven, bieden ruimte voor zelfevaluatie en belichten onvergetelijke momenten. Eenvoudige cartoonachtige zwart-witillustraties met een zachtoranje steunkleur, die de heldere teksten begeleiden. Originele uitgave vol haalbare ideeën, die speurders van ca. 11 t/m 13 jaar op honderden nieuwe gedachten en ideeën zal brengen.

Specificaties

Nederlands | 9789044834840 | 167 pagina's

Titel 50 dingen die je moet doen voor je 13de
Uniforme titel Vijftig dingen die je moet doen voor je 13de
Auteur Pierdomenico Baccalario
Secundaire auteur Tommaso Percivale ; Antongionata Ferrari ; Annelies Kin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 167 pagina's - zwart-wit illustraties met gele steunkleur - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Il manuale delle 50 avventure da vivere prima dei 13 anni. - Milaan : Il Castoro Srl, (c)2016
ISBN 9789044834840
PPN 428453236
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenspelen (spelletjes)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes