Europese zoogdieren
Boek

Europese zoogdieren (2020)/ Peter Twisk, Annemarie van Diepenbeek, Jan Piet Bekker, illustraties: Peter Twisk ; bureauredactie: Jeannette van Leeuwen

Veldgids voor de determinatie van 211 zoogdiersoorten die in het wild in Europa voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Deze veldgids bespreekt voor bijna alle Europese landen 211 in het wild voorkomende zoogdieren. De gids is uitgebreider dan zijn voorganger 'Zoogdieren van West-Europa' (1994) en andere vergelijkbare literatuur. De foto's, afbeeldingen en achtergrondkleuren bieden een prettige indeling van de gids, waarbij de taxonomie grotendeels bepalend is voor de volgorde. Korte teksten ondersteunen de diverse afbeeldingen. Zowel ordes als families worden beschreven aan de hand van de herkenning van het uiterlijk en de schedels. De individuele soortbeschrijving omvat onder andere de (uiterlijke) herkenning, de habitat, leefwijze, verspreiding en de manier van waarnemen van de soort. Deze gedetailleerde, zeer informatieve veldgids is door de overzichtelijke opzet en de vele prachtige illustraties eenvoudig en snel in gebruik. Voor zowel de beginnende als gevorderde zoogdier- en natuurliefhebber is deze gids een onmisbaar hulpmiddel ter herkenning van zoogdieren in het veld. Als bijlagen onder andere een verklarende begrippenlijst en een overzicht van gebruikte en aanbevolen literatuur plus websites. Met register. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk, met nieuw omslag.

Specificaties

Nederlands | 9789050117579 | 368 pagina's

Titel Europese zoogdieren
Uniforme titel Veldgids Europese zoogdieren
Auteur Peter Twisk
Secundaire auteur Annemarie van Diepenbeek ; Jan Piet Bekker ; Jeannette van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 368 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk deze uitgave: (c)2010. - (Veldgids, ISSN 0923-3814 ; nr. 23) - Met index, literatuuropgave - Oorspronkelijke titel: Zoogdieren van West-Europa. - Utrecht : Stichting Uitgeverij van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ; Utrecht : Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming, 1994. - (Veldgids = ISSN 0923-3814 ; nr. 8)
ISBN 9789050117579
PPN 425092720
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren; Europa; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren