Het overgave-experiment
Boek

Het overgave-experiment leven vanuit grenzeloos vertrouwen ([2020])/ Michael A. Singer, vertaald uit het Engels door Albert Bodde

Levensverhaal van de schrijver vanaf de late jaren zestig aan de hand van cruciale momenten van diepe, persoonlijke inzichten en de daarmee samenhangende veranderingen in zijn leven.

Recensie

Hoe ga je om met patronen van boosheid, angsten en sterke driften? Wie is dat stemmetje in je hoofd eigenlijk? Middenin de tijd van de bewustzijnrevolutie ondergaat Singers manier van denken in de jaren zeventig een diepgaande transformatie. Een fluistering, zoals hij dat noemt, zet zijn leven op de kop. Singer ('Geluk zonder voorwaarden', 2015)* herziet gaandeweg zelfs zijn definities van transformatie en groei. Ondertitel van de Amerikaanse uitgave uit 2015 luidt 'My Journey into Life's Perfection'. Dat de wereld zich zou moeten manifesteren volgens de wensen die wij als individu hebben, is een heel moeizame manier van leven, aldus Singer. Waarom vinden wij het noodzakelijk om zelf alles van het leven te beheersen? De schrijver durft zich over te geven aan wat zich aandient, verhaalt heel concreet zijn verandering van denken en leven, en wil met dit boek anderen inspireren. Waar ligt die subtiele grens tussen 'op alle indrukken van buitenaf ingaan' en 'puur luisteren naar je eigen, heldere intuïtie'? Een prettig geschreven en uitnodigend boek dat zich niet achter elkaar door laat lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789025908508 | 286 pagina's

Titel Het overgave-experiment : leven vanuit grenzeloos vertrouwen
Auteur Michael A. Singer
Secundaire auteur Albert Bodde
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2020]
Overige gegevens 286 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The surrender experiment. - (c)2015
ISBN 9789025908508
PPN 426295471
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking