Koken zonder bla bla
Boek

Koken zonder bla bla heerlijke hapjes ([2020])/ vertaling [uit het Frans]: Felice Portier/Vitataal, redactie en productie: Vitataal

Wil je knoflookbrood, tonijnrillettes of chocolademuffins maken? Recepten van 65 hapjes worden uitgebeeld met fotootjes en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In dezelfde opzet als 'Koken zonder Bla Bla'* verscheen nu dit kookboek , waarin de ingrediënten en recepten niet zijn uitgeschreven maar je via plaatjes en korte aanduidingen instructies krijgt. In dit boek staan 65 makkelijke en snelle recepten voor o.a. kleine hapjes, crackers, brood en pizza, toast en spreads en zoete hapjes. Elk recept staat op een witte of zwarte achtergrond en beslaat twee pagina's: op de rechterpagina een aantrekkelijke kleurenfoto van het beoogde eindresultaat, op de linkerpagina wordt het recept uitgelegd. Stapsgewijze uitleg via kleine foto's en tekeningen van ingrediënten en benodigdheden, met korte uitleg zoals: deeg oprollen en 150 gr bloem. Pijltjes geven de richting van de werkwijze aan. Vermeld wordt de (voor)bereidingstijd en het aantal personen. Een overzicht van ingrediënten staat niet bij het recept zelf, achterin is per maaltijd een uitgeschreven boodschappenlijst opgenomen. De uitgave sluit af met een register op ingrediënt. Tegelijk verscheen 'Bla bla makkelijke maaltijden'**. De relatief eenvoudige recepten maken dit kookboek geschikt voor beginnende koks. Ook beelddenkers en mensen die niet goed of graag lezen, zullen goed met dit kookboek uit de voeten kunnen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463545464

Titel Koken zonder bla bla : heerlijke hapjes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Félice Portier
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : Lantaarn publishers, [2020]
Overige gegevens 138 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: La cuisine sans bla bla : soirée apéro. - Larousse, 2019
ISBN 9789463545464
PPN 428137350
Rubriekscode 629.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Snacks ; Borrelhapjes ; Cocktails ; Gebakrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Snacks