Wat ben jij flink!
Boek

Wat ben jij flink! ([2020?])/ met medewerking van Inge Laenen, Peter Kustermans, Hans Bourlon en Gert Verhulst

Bumba en de kleine Babilu gaan samen boodschappen doen. Onderweg legt Bumba uit wat goede manieren zijn: gedag zeggen, de deur openhouden, je rommel opruimen en nog veel meer. Aan het eind van de dag is Bumba trots op Babilu! Hoog smal hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Bumba en de kleine Babilu gaan boodschappen doen. Bumba legt uit wat de bedoeling is: bij hem blijven en nergens om zeuren in de winkel. Voor vertrek zegt Babilu netjes Bumbalu gedag. Wanneer ze bij de winkel komen, houdt Bumba de deur netjes open. En Babilu raapt snel nog even een blikje op, dat hij op straat vindt. Gedurende de dag leert Babilu goede manieren, en laat zien dat hij er zelf ook al een hoop vanaf weet. Dit hoge, smalle kartonboek met afgeronde hoeken en flapjes op elke pagina heeft een duidelijkt thema, dat er vrij dik bovenop ligt. Goed gedrag wordt beloond, en slechte manieren expliciet afgekeurd. De toon is daardoor ietwat belerend, de verrassingen onder de flapjes maken het geheel wat vrolijker en interactief maar voegen weinig toe aan het verhaal. Kleintjes zullen smullen van de vele, kleurrijke illustraties van hun grote held Bumba. Een themaboekje rond het bekende tv-figuurtje, dat ook kan worden ingezet tijdens een themales over goede manieren. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462774810

Titel Wat ben jij flink!
Secundaire auteur Jan Maillard ; Inge Laenen
Type materiaal Boek
Uitgave Schelle : Studio 100, [2020?]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op creation: Jan Maillard. - Omslag vermeldt: Een boek vol goede manieren en met flapjes en Ketnet junior
ISBN 9789462774810
PPN 428524591
Thematrefwoord Gedrag ; Etiquette ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bumba
Boek

Bumba ([2005]-...)

Koffertje met drie vierkante, hardkartonnen prentenboekjes met eenvoudige, felgekleurde illustraties waarin clowntje Bumba en zijn vriendje Bumbalu die steeds tegengestelde dingen doen. Vanaf ca. 2 jaar.

vol.
Uitgeleend