Libellen in Overijssel
Boek

Libellen in Overijssel ([2020])/ teksten: Evert Ruiter, Gabi Mulder-Milderij, Martijn Bunskoek, fotografie: Alex Huizinga ; redactie: Wim Bakker, Paul Knolle

Informatie in woord en beeld over alle 65 in de provincie Overijssel voorkomende libellensoorten, hun verspreiding en voorkomen. Met acht libellenwandelroutes.

Recensie

Deze kloeke vierkante hardcover (ca. 30 x 30 cm) is een uitgebreid kijk- en leesboek om mensen enthousiast te krijgen voor de natuur en dan speciaal voor libellen. Het boek blinkt uit door de keurige verzorging met prettig leesbare teksten in groot lettertype op kleurrijk kwaliteitspapier en vele briljante foto's van Alex Huizinga. Tot de samenstellers behoren redacteuren van het tijdschrift Brachytron en leden van de Nederlandse Vereniging voor Libellenstudie (NVL). Het lijvige boekwerk opent met een inleiding over libellen in het algemeen, gevolgd door een stukje landschapsgeschiedenis van Overijssel. Daarna worden alle 65 in de provincie Overijssel voorkomende libellensoorten kort beschreven, met verspreiding en voorkomen. Tot slot komt de stand van zaken bij het libellenonderzoek aan bod, met verspreidingskaarten. Achterin verwijzingen naar boeken en websites, een verklarende woordenlijst, literatuuropgave, register op Nederlandse en wetenschappelijke namen en acht speciale libellenwandelroutes. De routekaarten en -beschrijvingen zijn via de KNNV-website ook als pdf te downloaden. Een uitstekend boek, van harte aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789050117739 | 360 pagina's

Titel Libellen in Overijssel
Auteur Evert Ruiter
Secundaire auteur Gabi Mulder-Milderij ; Martijn Bunskoek ; Alex Huizinga ; Wim Bakker ; Paul Knolle
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 360 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789050117739
PPN 427023211
Rubriekscode 597.89
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Libellen (insect); Overijssel; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Libellen