Jalvin en het rijm van de Wold
Boek

Jalvin en het rijm van de Wold een verhaal uit de begintijd van Dizary ([2020])/ Patrick Berkhof, coaching: Eisso Post ; eindredactie: Cathinca van Sprundel ; kaart: Patrick Berkhof

Jalvin de faun werkt als straatverteller, maar een rover steelt de herinneringen van zijn toehoorders. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend Kobbel de runensteen. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Nadat Jalvin de faun door Kobbel de runensteen is gered van de verdrinkingsdood, lijden beide vrienden aan geheugenverlies. Brood verdienen ze met Jalvins unieke gave: de faun kan de mooie beelden in de velden van de mensen zien en deze als verhalenverteller voor hen versterken. Gevaarlijk wordt het wanneer een geniepige rover (zelf zónder verbeeldingskracht) deze goed gevulde velden leegvist in de hoop in het bezit te komen van het verdwenen rijm van de wold. Het geheel speelt zich grotendeels af op een marktplein in een drukke havenstad die middeleeuws aandoet. Binnen de intrigerende, uitgesponnen verhaallijn speelt ook de uitvinding van het boek door de komst van de flitspers een grote rol. De schrijfstijl is spannend en beeldend met oog voor details op basis van zintuiglijke waarnemingen. De indeling in hoofdstukken en de kleine pentekeningen (meermalen herhaald) verhogen de leesbaarheid. Storend zijn de relatief vele taal- of zetfouten. Voorin staan in zwart-wit een schets van het land Dizary en een detailkaartje van de havenstad Neilpoort. Onafhankelijk te lezen deel uit het project Dizary*, waaraan inmiddels ook andere schrijvers deelnemen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082566826 | 131 pagina's

Titel Jalvin en het rijm van de Wold : een verhaal uit de begintijd van Dizary
Auteur Patrick Berkhof
Secundaire auteur Eisso Post ; Cathinca van Sprundel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij Versa, [2020]
Overige gegevens 131 pagina's - kaart - 21 cm
ISBN 9789082566826
PPN 430583516
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Fantasiewezens ; Herinneringen ; Boekdrukkunst
Taal Nederlands