Timboektoe
Boek

Timboektoe de filmeditie [Dyslexie editie] ([2020])/ Carry Slee

Isa en haar oudere broer Kars moeten noodgedwongen verhuizen omdat hun ouders een camping in Frankrijk hebben gekocht. Bevat elementen uit alle vier de delen van de Timboektoeserie en volgt de verhaallijnen uit het scenario van de gelijknamige film. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Recensie

Volledig herschreven filmeditie waarin elementen uit alle vier de Timboetoe-boeken zijn verwerkt en Slee de verhaallijnen in overeenstemming heeft gebracht met die uit de film (scenario Maria Peters en regie Dave Schram). De Timboektoe-serie gaat over de tieners Isa en Kars die naar Frankrijk verhuizen omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Dat bevalt ze helemaal niet, ze willen geen afscheid nemen van hun vrienden, school en hobby's en als ze de verwaarloosde Franse camping zien denken ze dat ze in Timboektoe zijn beland. Maar natuurlijk valt het allemaal mee en maken ze ook daar vrienden, zoals de half-Nederlandse Jules die hard meehelpt om de camping op te knappen. Isa wordt verliefd op Jules die het jaar daarvoor zijn moeder heeft verloren. Zijn vader drinkt, maar Jules schaamt zich en zwijgt erover. Net als ze denken dat camping Timboektoe het zal redden, wordt er vlakbij een andere camping geopend. De eigenaar probeert op allerlei manieren Timboektoe de vernieling in te helpen. Zal Timboektoe het redden? Een met vaart geschreven, lekker weglezend, pretentieloos tienerverhaal met wat spanning, problemen en romantiek, in de typische, 'gezellige' Carry Slee stijl. Filmomslag. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789463244954 | 175 pagina's

Titel Timboektoe : de filmeditie [Dyslexie editie]
Auteur Carry Slee
Secundaire auteur Maria Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2020]
Overige gegevens 175 pagina's - 25 cm
Annotatie Gebaseerd op het scenario van Maria Peters - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Carry Slee, (c)2007 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463244954
PPN 429277458
Thematrefwoord Verhuizen ; Verliefdheid ; Frankrijk
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verhuizen ; Verliefdheid ; Frankrijk