De roep van de Pacific
Boek

De roep van de Pacific ([2021])/ scenario LF Bollée, tekeningen Federico Nardo ; inkleuring Aretha Battistutta ; vertaling [uit het Frans] Remco Koning ; redactie Cor Hector

Het leven van de Britse ontdekkingsreiziger James Cook (1728-1779) die de Grote Oceaan verkende. Ballonstrip. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Historisch stripverhaal. Terwijl de ontdekkers uit de zestiende eeuw vooral uit waren op goud, hadden die uit de achttiende eeuw een andere motivatie: vreemde continenten ontsluiten voor de wetenschap. Wat hetzelfde bleef, was de expansiedrang van de Europese landen. In deze ontwikkeling heeft de Engelsman James Cook (1728-1779) een belangrijke rol gespeeld. Terwijl de Hollanders de gebieden ten zuidoosten van Indië niet verder hadden geëxploreerd na Abel Tasman, ging Cook op zijn spoor verder en deed de ene ontdekking na de andere. Van eenvoudige komaf wist hij door zijn talent van cartografie en zijn prestaties in dienst van de Royal Navy voldoende op te vallen om als expeditieleider te worden aangesteld. Episoden uit zijn leven worden (niet noodzakelijk in chronologische volgorde) in dit stripverhaal verteld en verbeeld, waardoor een boeiende beeld ontstaat van Cooks leven en verrichtingen. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met veel aandacht voor de historische achtergrond. Veel tekst. Speelse lay-out. Levendige tekenstijl. Achterin een historisch dossier. Wordt vervolgd in een tweede, afsluitend deel.

Specificaties

Nederlands | 9789463736220 | 47 pagina's

Titel De roep van de Pacific
Auteur Federico Nardo
Secundaire auteur LF Bollée ; Aretha Battistutta ; Remco Koning ; Cor Hector
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2021]
Overige gegevens 47 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Glénat, (c)2021
ISBN 9789463736220
PPN 429599366
Genre stripverhaal - historische roman - biografie
Thematrefwoord Cook, James
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cook, James